"Batı, İran Medyasından Korkuyor"

 "Batı, İran Medyasından Korkuyor"
"Bugün İran medyası Batı’ya ayna tutuyor. Batı ise gördüğü şeyden hoşlanmıyor. Fakat korkmuş Batı, kendi çirkinliğini kabul edip kendini değiştirmeye karar vermek yerine, aynayı yasaklamak ve elçiyi öldürmek istiyor."

Kevin Barrett


Press TV
 

1960'lı yıllarda polyester şortlu ve Hawai gömlekli şişman turistler San Fransisco'nun Haight-Ashbury hippi mahallesine otobüs turları düzenlerdi.


Turistler, Ucube Turu otobüslerinin camlarından başlarını çıkarır, yol kenarındaki “çılgın hippi ucubelere” aval aval bakar, onları gösterir ve gülerdi. Hippiler ise zamanla onlara ellerine aynalarla karşılık vermeye, “Akılsız, budala bir ucubeye mi bakmak istiyorsun? Aynaya bak” demeye başladı.

Bugün İran medyası Batı'ya ayna tutuyor. Batı ise gördüğü şeyden hoşlanmıyor. Fakat korkmuş Batı, kendi çirkinliğini kabul edip kendini değiştirmeye karar vermek yerine, aynayı yasaklamak ve elçiyi öldürmek istiyor.

Press TV ve El Alem'in başında geldiği İran uluslararası medyası, Batı medyası ile Batılıların sahip olduğu ve etki altına aldığı El Cezire ve El Arabiye gibi “Ortadoğulu” medya kuruluşlarının dokunmaya korktuğu meseleleri dürüst bir şekilde ele alıyor. İşte Batı'ya, çirkin düşüncelerini seyretmesi gereken bir ayna sunan, bu görece dürüst, tam ve dengeli yayıncılıktır.

Batılı uzmanlar “İran nükleer silah yapmak istiyor!” diye bağırdığı zaman Press TV bir ayna tutuyor – ve Batıya, gerçekte kimin tepeden tırnağa nükleer silahlarla silahlanmış olduğunu gösteriyor (İpucu: Bu İran değil).

Batıda kamuoyunu şekillendirenler “İran terörizme destek veren bir devlettir” diye uluduğu zaman Press TV bir ayna tutuyor – içeriden gelen 11 Eylül işi de dâhil olmak üzere terörizmin gerçek destekçisi devletler kendilerini görüyor ve çığlık atarak kaçıyor.

Batılı propaganda makinası “İran seçimlerine hile karıştı” diye feryat ettiği zaman Press TV, Amerikan seçimlerinin ve Amerika'nın emperyal aygıtının sistematik bir şekilde karıştırıp çaldığı başka ülkelerdeki seçimlere musallat olan yaygın hilelere ayna tutuyor.

Batı medyasının megafonundan “İran İsrail'i yeryüzünden silmek istiyor” sesi çıktığı zaman İran medyası bir ayna tutuyor ve Batı'nın İşgal Altındaki Filistin'deki yerleşimci kolonisinin Filistin'i yeryüzünden silmek istediğini ortaya koyuyor.

Batı'nın “kuvvetli Wurlitzer'i” İran'ın nasıl da fanatik savaş çığırtkanı aşırıcılar tarafından yönetildiğini anlattığında, Press TV bir ayna tutuyor – ve Benyamin Netanyahu'nun korkutucu yüzü herkesin çığlık atarak kaçmasına neden oluyor. 



Batı, İran'ın bazı muhalif yardım kuruluşlarını sansürlemesinden şikayet ederken, İran bir ayna tutarak, hemen hemen tüm gerçek muhalif sesleri ortadan kaldırmak veya marjinalleştirmekle kalmayıp, günün temel meseleleri hakkında gerçekten yana siyasal söyleme benzer her şeyi uzaktan kumandayla susturanın kim olduğunu gösteriyor (İpucu: Bu İran değil.) 

Batı, İran'ın dini veya siyasi muhaliflere acı çektirmesinden veya onları hapsetmesinden şikayet ederken Press TV bir ayna tutuyor – ve Batı, İslam'a karşı küresel bir savaş başlatmak için tasarlanan 11 Eylül içeriden işi sonrasında dünyanın 100 binden fazla önde gelen Müslüman aktivistinin yargılandığı “işkence kampını” görüyor.

Batı, İran'ın “İslami radikalizmi” hakkında mızmızlanırken, Press TV bir ayna tutuyor ve işlevi, delice, hoşgörüsüz ve aşırıcı tutumlarıyla İslam'ın yüce adını karalamak ve Müslüman dünyayı istikrarsızlaştırmak olan El Kaide'yi ve onunla bağlantılı suni “cihatçı-feda” gruplarını kimin yarattığını ve kullanmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Batı, İran'ı anti-semitizmle suçladığı zaman Press TV bir ayna tutarak, Siyonizm'in gerçek yüzünün, en delirmiş Yahudi düşmanı Nazilerin düşlediği en habis anti-semitik kalıplardan bile daha çirkin olduğunu gösteriyor. 

Beklenenden de eksiksiz olan İran medya aynasında gördüğü kendi imgesinden korkan Batı, ne yapacağını bilmez halde saçlarını yoluyor ve “Lütfen, birileri bunu yok etsin!” diye bağırıyor.

Geçen yıl, Orwell tarzı kısaltması “OfCom” olan İngiltere İletişim Ofisi, gülünç bir bahaneyle Press TV'yi yasakladı.

Arkasından bu yıl, sağcı Likud partisi aşırıcılarının önde gelen bir ortağı olan Eutelsat CEO'su Michel de Rosen, Press TV'yi platformdan çıkararak kanalın yüz milyonlarca Avrupalıya ulaşmasını engelledi. 

Burada, ABD'de, büyük kablolu TV ve uydu sunucularından hiçbirisi izleyicilerin Press TV'ye erişmesine izin vermeye cüret edemiyor. Bu o kadar da şaşırtıcı değil. Eğer Amerikalılar, dünyanın çoğunluğunun 11 Eylül'ün içeriden geldiğini, İsrail'in bir suç rejimi olduğunu ve Amerika'nın uyuşturucu baronları ve başka suçlular tarafından yönetildiğini bildiğinden haberdar edilselerdi, herhalde devrim için ayağa kalkarlardı. Gerçekler çok tehlikelidir. 

ABD ve Kanada liderleri Press TV'yi hukuksal olarak yasaklamayı bile tartıştılar (ki bu pek az gerekli gibi görünüyor, zira ABD'deki tüm medya ve iletişim kuruluşlarının sahibi olan İsrailliler ve İsrail sempatizanları Press TV'nin Amerikalılara gösterilmesine izin vermeyi asla düşünmezler).

Lütfen TV sunucunuzu arayın ve paketinin parçası olarak Press TV'yi de vermesini isteyin. Her şey bir yana, İsraillilerin sahip olmadığı en azından bir tane büyük uluslararası haber ağına yer yok mu?
Eğer İsrailliler kendi perspektiflerinin doğru olduğuna ve alternatif perspektiflerin yanlış olduğuna o kadar ikna olmuşlarsa, neden kendileriyle rekabet edebilecek BİR tane bile muhalif sesten korkuyorlar?

Dr. Kevin Barrett, doktorasını Arap Dünyası ve İslam üzerine yapmış olup, Amerika'da Terörizm'le Savaş fikrinin en iyi tanınan eleştirmenlerinden biridir. Dr. Barrett, pek çok kez Fox, CNN, PBS ve diğer yayın kuruluşlarına çıkmış ve New York Times, Christian Science Monitor, Chicago Tribune ve diğer önde gelen yayınlarda makaleleri ve serbest kürsü yazıları yayınlanmıştır. Dr. Barrett San Francisco, Paris ve Wisconsin'de kolej ve üniversitelerde dersler vermiş ve bu son şehirde 2008'de Kongre için adaylığını koymuştur.  Müslüman-Hristiyan-Yahudi İttifakı'nın eş kurucusu ve Truth Jihad: My Epic Struggle Against the 9/11 Big Lie (“Gerçeğin Cihadı-11 Eylül Büyük Yalanı'na Karşı Destansı Mücadelem” - 2007) ve Questioning the War on Terror: A Primer for Obama Voters (“Terörizm'le Savaş'ı Sorgulamak: Obama Seçmenleri için bir El Kitabı” - 2009) isimli kitapların yazarıdır. Web sitesi: www.truthjihad.com.


Çev: Selim Sezer

medyasafak.com