Prof. Fuad İzedi: ABD içerisinde de Hizbullah benzeri bir yapı kurabiliriz

Prof. Fuad İzedi: ABD içerisinde de Hizbullah benzeri bir yapı kurabiliriz
Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fuad İzedi, İran’da yayın yapan Ufuk TV’deki bir programda, İran’ın Lübnan Hizbullahı tecrübesini ABD sınırları içerisinde tekrar ettirebileceğini söyledi. Fuad İzedi şu ifadeleri kullandı:

 

 

Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fuad İzedi, İran’da yayın yapan Ufuk TV’deki bir programda (26 Nisan), İran’ın Lübnan Hizbullahı tecrübesini ABD sınırları içerisinde tekrar ettirebileceğini söyledi. Fuad İzedi şu ifadeleri kullandı:

 

"Eğer İran İslam Cumhuriyeti olmasaydı Filistin davası yıllar önce sonlanmış olurdu. Direniş fikri İran'a aittir… Bu Amerikalı öğrenciler bizim insanlarımız. Yarın öbür gün Amerika ile İran arasında tansiyon yükseldiğinde, İran'ı desteklemek için sokaklara dökülecek olan insanlar bunlardır.

 

Şahsen İran'ın Lübnan'da yaptığını ABD'de tekrarlama potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Amerika'daki Hizbullah tarzı gruplarımız Lübnan'dakilerden çok daha büyük. Amerika Büyük Şeytan’dır ve bizim asıl düşmanımızdır. Bu alanlardan umudumuz var."

 

 

Medya Şafak