CENTCOM: ABD İran karşısında askeri güç kullanmalı / İran’daki devrimci iktidar düşmanımız

CENTCOM: ABD İran karşısında askeri güç kullanmalı / İran’daki devrimci iktidar düşmanımız
“İran’ın bölgede bir rolü var. Burada İran halkı ile İran önderliği –İran’ı yöneten Devrimci Şura- hakkında farklı düşündüğümüz açıkça belirtmek istiyorum. Bizim sorunumuz İran halkı ile değil, derdimiz devrimci yönetimi ile.”

 

 

ABD'nin Ortadoğu'daki askeri güçlerinin başkomutanı General Joseph Votel, Çarşamba günü Beyaz Saray Silahlı Kuvvetler Komitesine yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde daha önce yaptıklarının benzeri değerlendirmelerde bulundu.

 

General Votel “İran, benim gri bölge dediğim bir alanda faaliyet yürütüyor. Bu, ülkeler arasındaki normal rekabet alanıyla açık çatışmanın biraz altında yer alan bir alan. İran bu alanı ölümcül yardım yollama, vekil güçler kullanma ve siber faaliyetler şeklindeki farklı araçlarla kullanıyor” dedi.

 

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Fars Körfezi'nden Orta Asya'ya uzanan bölgedeki Amerikan çıkarlarının korunması sorumluluğunu üstleniyor ve 80.000'den fazla asker bu sahada görev yapıyor.

 

Votel “İran'ın eylemlerini durdurmak için askeri ya da diğer yolları kullanma fırsatlarına bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandıktan sonra şöyle devam etti:

 

“İran dünyanın bu bölgesindeki istikrara en büyük uzun erimli tehdidi arz ediyor.”

 

“İran'ın bölgede bir rolü var. Burada İran halkı ile İran önderliği -İran'ı yöneten Devrimci Şura- hakkında farklı düşündüğümüz açıkça belirtmek istiyorum. Bizim sorunumuz İran halkı ile değil, derdimiz devrimci yönetimi ile.”

 

 

www.medyasafak.net