Maariv: İsrail Hizbullah’la savaşa girmeye hazır değil

Maariv: İsrail Hizbullah’la savaşa girmeye hazır değil
İsrail gazetesi Maariv bir haberinde, İsrail işgal güçlerinin Hizbullah’la yeni bir savaşa girmeye askeri yönden hazır olmadığını ve kapasitesinin belirgin bir biçimde azaldığını yazdı.

 

El Menar

 

İsrail gazetesi Maariv bir haberinde, İsrail işgal güçlerinin Hizbullah'la yeni bir savaşa girmeye askeri yönden hazır olmadığını ve kapasitesinin belirgin bir biçimde azaldığını yazdı.

 

Gazete, üst düzey İsrail askeri yetkililerinin, yakın bir gelecekte Siyonist topluluğun Hizbullah'la savaşa giremeyeceğini söylediğini aktardı.

 

Habere göre yetkililer, yakın zamanda bir askeri eyleme girişmelerini engelleyecek şekilde askeri teçhizatta azalma, kusurlu çalışma ve tıkanmalar konusunda endişelerini ifade ettiler ve askeri tatbikatlar azaldıkça yetkinlik ve etkililik düzeyinin de düştüğünü aktardılar.

 

Gazete, İsrail askerlerinin Lübnan sınırındaki devriye noktalarında kullanılan Humvee araçlarının zırhsız ve korumadan yoksun olmasından şikayet ettiklerini yazdı. Habere göre İsrail askerleri, otoritelerin ordu için yapılan harcamalarda kısıntıya gittiğine işaret ettiler. 

 

Askerler, İsrail ordusunun kapasitelerinin 2006'dakine benzediğini söylediler ve hatta daha da kötü olabileceği şeklindeki korkularını ifade ettiler.

 

medyasafak.com