İslami Cihad: Siz bize kırtasiye malzemesi ve yemek kuponları yollarken İran roket veriyor!

İslami Cihad: Siz bize kırtasiye malzemesi ve yemek kuponları yollarken İran roket veriyor!
2012'nin sonunda Arap ülkelerinden büyük bir heyet bizi ziyarete gelerek Tel Aviv'i vurduğumuz için bizi tebrik ettiler. Onlara ‘Tel Aviv'i bize verdiğiniz kuponlarınızla vurmadık. Bize okul çantaları, kalem, silgi, defter ve kutularca geometri aletleri gönderiyorsunuz. Bize pilav ve etli yemek sepetleri de gönderiyorsunuz tamam ama bizim meselemiz bu değil!’ dedik.”

 

 

Filistin İslami Cihad örgütünün üst düzey yetkilisi Muhammed Şallah (İslami Cihad’ın bir önceki genel sekreteri rahmetli Ramazan Şallah’ın kardeşi) Gazze’de yayın yapan Al-Quds Al-Youm TV’de yayınlanan bir programda (24 Nisan 2022) çarpıcı ifadeler kullandı:

 

"İran İslam Cumhuriyeti, Hizbullah, Suriye, Yemen ve Irak'ın başını çektiği Direniş Ekseni’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Bölgeye bu İsrail rejimini yerleştiren mücrim Amerika'ya İran, Hizbullah, Husiler ve diğerleri dışında kim karşı durdu?”

 

“Biz Araplara şunu dedik: Sizinle İran arasındaki fark şu: İran bizi roketlerle destekliyor. 2012'nin sonunda Arap ülkelerinden büyük bir heyet bizi ziyarete gelerek Tel Aviv'i vurduğumuz için bizi tebrik ettiler. Onlara ‘Tel Aviv'i bize verdiğiniz kuponlarınızla vurmadık. Bize okul çantaları, kalem, silgi, defter ve kutularca geometri aletleri gönderiyorsunuz. Bize pilav ve etli yemek sepetleri de gönderiyorsunuz tamam ama bizim meselemiz bu değil!’ dedik.”

 

“Tel Aviv'i Fecr-5 roketleriyle vurduk. Sizden füzeler, havan topları, tanksavar füzeleri, karadan havaya Strela füzeleri istiyoruz. Sizi tamamen rahatlatmak istiyoruz. Mücadeleyi biz yapacağız. Kimsenin buraya gelip ölmesine ihtiyacımız yok. Biz yalnız öleceğiz. Ordumuz var, şehadet komandolarımız, savaşçılarımız var; binlerce, milyonlarca… Sizden tek istediğimiz bu konuda bize destek olmanız, bu borcu sizin adınıza biz ödeyeceğiz.”

 

 

Çeviri: Medya Şafak