Dizengoff başlangıçtır: 'İsrail'in ölümü buradan başlayacak

Dizengoff başlangıçtır: 'İsrail'in ölümü buradan başlayacak
Siyonistler artık güvenli bir yer bulamayacaklar. Şehit Raad Hazem, "İsrail" varlığının ölümünün, ekonomisinin ve kuruluş noktasının kalbinden, kameraların yanı sıra güvenlik ve operasyon merkezleriyle güçlendirilmiş bir kale konumundaki Dizengoff’tan olacağını göstermiştir.

 

 

Al-Ahed News

 

 

"Yaşlılar ölür ve gençler de unutur." "İsrail'in" ilk Başbakanı David Ben-Gurion'un bir keresinde Yafa'nın, Filistinlilerin hatıralarında “Tel Aviv”e dönüşmesini umarak söylediği şey buydu.

 

Ancak Ben-Gurion'un kavrayamadığı şey, Filistin halkının bu türden tüccarlar ya da köleler olmadığıdır. Onlar özgür bir halktır. Filistin denen bir ruha sahipler, her nefes alışlarında ve camilerindeki her sabah namazında onu soluyan bir halklar.

 

Zamanın ve planlı her kahramanca yüzleşmenin kanıtladığı şey budur. Her operasyonun amacı genellikle tarihsel veya güvenlikle ilgili boyutlara sahiptir. 7 Nisan 2022'de gerçekleştirilen Dizengoff Caddesi Operasyonu'nda da durum böyledir. Bu operasyon, Filistin topraklarının tamamen kurtarılması ve nehirden denize geri alınması için devam eden çabaların parçasıdır.

 

Neden Dizengoff?

 

Geçici işgalci varlığın kuruluşunun erken planlama aşamalarında, Siyonistler öncelikle bir başlangıç ​​noktası aradılar. 1911, Tel Aviv'in işgalci varlığın başkenti olarak kurulması için oluşturulan planlama komitesinin başkanı, Rus-Yahudi Siyonist Meir Dizengoff'un gözünü Yafa topraklarına diktiği yıldı. Yafa'nın güney bölgesinden limana doğru uzanan caddeyi sözde başkentin merkezi noktası yaptı.

 

Dizengoff'un Yafa'daki ikametgâhı, Ben-Gurion'un başkenti Tel Aviv olan geçici varlığın kurulduğunu duyurduğu sözde Bağımsızlık Salonuna dönüştürüldü.

 

Dizengoff operasyonlarının açılışı şehadet eylemiyle oldu

 

Düşmanla özellikle Filistin düzeyindeki yüzleşme, bölgelerin orijinal adlarının geri alınmasının temelini oluşturdu. Bu, özellikle, gaspçı varlığa karşı askeri girişimin başını çeken şehit mücahit ve mühendis Yahya Ayyaş için geçerliydi. Dizengoff'taki ilk eylemlerden biri, 19 Ekim 1994'te Hamas savaşçısı Salih Suvai tarafından gerçekleştirilen şehadet operasyonuydu. Yafa'nın karşısındaki yatay bir hat üzerinde yer alan Kalkilya kentinden Suvai, Dizengoff Meydanı'nın kuzeyindeki bir durakta bir otobüse bindi ve üzerindeki 20 kg'lık patlayıcı kemeri patlattı. Eylemde 23 Siyonist öldürüldü ve 104 kişi yaralandı.

 

Bunu 4 Mart 1996'da, İslami Cihad Hareketi kahramanlarından, Gazzeli Şehit Ramiz Ubeyd tarafından gerçekleştirilen bir başka şehadet operasyonu izledi. Bombayı Dizengoff Caddesi'nde bir yere yerleştirmesi gerekiyordu. Ancak, genellikle Siyonistlerle dolu olan bir kavşağa girmesinin engellenmesi, Ramiz'i patlayıcıyı erken ateşlemeye zorladı ve bu da 13 Siyonist'in ölümüne ve 125 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

 

Dizengoff'taki en önemli operasyonlardan biri 1 Haziran 2001'de sahildeki Dolphin gece kulübünde gerçekleşti. Hamas İslami direniş hareketinden şehit mücahit Said el-Hotary, Siyonistlerle dolup taşan kabarede kendini havaya uçurdu. Eylemde 21 “İsrailli” öldürüldü ve 120 kişi de yaralandı.

 

8 Ocak 2016'da Hamaslı mücahit Nashat Melhem'in Dizengoff Caddesi'ndeki bir barda düzenlediği silahlı saldırıda iki Siyonist öldü, beşi de yaralandı.

 

7 Nisan 2022, kahraman Raad Hazem'in Dizengoff Caddesi'ndeki bir Siyonist kalabalığa baskın düzenlediği ve bir dizi “İsrailliyi” öldürdüğü parlak bir tarihti. Düşman, bazılarının durumunun son derece kritik olarak değerlendirildiği 8 yaralı ve 3 ölü olduğunu kabul etti.

 

Sırada ne var?

 

Filistin halkı, geçici varlığın çeşitli varoluşsal tehditlerden muzdarip olduğu bir zamanda, planlama ve uygulama açısından son derece hassasiyet ve yüksek profesyonellik gerektiren bir farkındalık savaşı yürütüyor. Özellikle de yaşlıları göçmüş olsa da toprakların gerçek sahipleri olduklarını unutmayan gençler tarafından. Bu gençler annelerinin karnında Filistin şehirlerinin Arapçadaki orijinal isimlerini ezberlemeye başlıyorlar. Ve Yafa bunun son örneği olmayacak.

 

Siyonistler artık güvenli bir yer bulamayacaklar. Şehit Raad Hazem, "İsrail" varlığının ölümünün, ekonomisinin ve kuruluş noktasının kalbinden, kameraların yanı sıra güvenlik ve operasyon merkezleriyle güçlendirilmiş bir kale konumundaki Dizengoff’tan olacağını göstermiştir.

 

 

Çeviri: Medya Şafak