Hamas İsrail'i Güney Lübnan üzerinden vurmaya hazırlanıyor

Hamas İsrail'i Güney Lübnan üzerinden vurmaya hazırlanıyor
Hamas'ın Lübnan'daki askeri altyapısının, Hamas'ın Batı Şeria'daki askeri kanadının başkanı ve örgütün Hizbullah'la irtibatçısı olarak görev yapan Hamas'ın siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri tarafından kurulduğu bildiriliyor.

 

 

Siyonist rejime bağlı “The Jerusalem Center for Public Affairs” enstitüsünün sitesinde (jcpa.org) yayımlanan bir analizde, Lübnan’ın Sur şehrinde Hamas’a ait bir binada 10 Aralık’ta gerçekleşen patlamanın, örgütün askeri altyapısı ile ilgili olduğu iddia edildi. Hamas’ın, Siyonist rejimi Lübnan üzerinden vurmaya hazırlandığı belirtilen analizin bazı bölümlerinin çevirisini sunuyoruz:

 

“İsrailli güvenlik yetkilileri, Hamas'ın Lübnan'daki askeri altyapısının, Hamas'ın Batı Şeria'daki askeri kanadının başkanı ve örgütün Hizbullah'la irtibatçısı olarak görev yapan Hamas'ın siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri tarafından kurulduğunu bildiriyor.

 

Hamas'ın Lübnan'daki askeri altyapısı, Filistin mülteci kamplarında bulunan yüzlerce Filistinli ajanı içeriyor ve Hizbullah ile İran'ın onayı ve Lübnan hükümetinin göz yummasıyla kurulmuştu.

 

Hamas'ın askeri teorisi, Gazze Şeridi sınırında bir savaş olması durumunda İsrail'in aynı anda iki cephede meşgul edilmesine dayanıyor. Bu ayrıca, Hizbullah'ın Güney Lübnan'dan İsrail'e saldırmaktan sorumlu tutulmasını da önleyecek.

 

Güney Lübnan'dan İsrail'e roket atışı, Salih el-Aruri ve Gazze Şeridi'ndeki Hamas lideri Yahya Sinwar arasında koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Lübnan günlük gazetesi Al-Akhbar'ın genel yayın yönetmeninin yazdığına göre, 2021 Mayısı’ndaki Gazze savaşı sırasında Beyrut'ta İran Devrim Muhafızları, Hizbullah ve Hamas arasında ortak bir askeri operasyon odası kuruldu.

 

İsrail güvenlik kaynaklarına göre İran, güney Lübnan'daki Hamas unsurlarına roket ve insansız hava araçlarının nasıl üretileceğini öğretiyor. Hamas'ın Lübnan'daki üretim sistemi, örgütün ‘inşa departmanı’nın bir parçası ve Türkiye'de ikamet eden ve geçen yıl Lübnan'a transfer edilen Majed Khader komutasındaki birkaç atölyeyi içeriyor.”

 

 

Çeviri: Medya Şafak