Filistin İslami Cihadı: Tel Aviv’e yağdırdığımız füzeler, silahlarımız, paramız ve yiyeceğimiz İran’dan

Filistin İslami Cihadı: Tel Aviv’e yağdırdığımız füzeler, silahlarımız, paramız ve yiyeceğimiz İran’dan
El Halebi, Gazze'deki her evde Kasım Süleymani'nin bir fotoğrafı olduğunu söyleyerek, "Bizi silah, para ve gıdayla destekleyenler onlardır" ifadelerini kullandı.

 

 

Memri.org

 

Filistin İslami Cihad Yetkilisi Ramiz El Halebi, örgütünün Tel Aviv'i hedef almak için kullandığı roketlerin üzerlerinde İran ve Kasım Süleymani imzası taşıdığını söyledi. Halebi, 7 Mayıs 2021'de El-Ahd TV'de (Irak) yayınlanan bir röportajda bu sözlerini dile getirdi. El Halebi, Kudüs ile Tahran arasındaki eksenin galip geldiğini söyledi ve “grup üyelerinin İslam Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) tarafından eğitildiğini ve İran parasının Gazze ve Lübnan'daki gruplara silah satın almak için kullanıldığını” belirtti. El Halebi, Gazze'deki her evde Kasım Süleymani'nin bir fotoğrafı olduğunu söyleyerek, "Bizi silah, para ve gıdayla destekleyenler onlardır" ifadelerini kullandı.

 

"Filistin'deki Zaferlerin Çizgileri... Kasım Süleymani'nin Kanı, İran Kanıyla Çizildi; Direniş Ekseninin Patronajı Bölgede Hâkim Olmaya Başladı"

 

Ramiz el-Halebi: “Gazze ve Lübnan'daki mücahitler Siyonistlere saldırmak için İran silahlarını kullanıyor. Silahlarımızı İran parasıyla satın alıyoruz. Faaliyetimizin önemli bir kısmı İranlı uzmanların gözetimindedir. Filistin'deki zaferlerin çizgileri, İran kanı olan merhum Kasım Süleymani'nin kanıyla çizildi... Bugün bölgede Direniş Ekseni’nin liderliği Allah'ın inayeti ve şehitlerin kanıyla hâkim olmaya ve etkide bulunmaya başladı, hem de ne etki!”

 

“Kudüs ile Beyrut arasındaki eksen, Kudüs ile Bağdat, Kudüs ile Şam ve Kudüs ile Sanaa arasındaki eksen ve her şeyden önce Kudüs ile Tahran arasındaki eksen - muzaffer bir eksendir.”

 

“Roketlerimizin ve Kornet Füzelerimizin Üzerinde İran İmzası Var; Savaşçılarımız Devrim Muhafızları'ndaki Kardeşlerimiz Tarafından Eğitildi”

 

“Üzgün ​​değilim, Tel Aviv'i vurmak için kullanılan roketlerin üzerinde Kasım Süleymani ve İran imzası olduğunu söylemekten gurur duyuyorum.”

 

“İsrail’in ve küresel savunma sanayinin gururu olan İsrail tanklarını havaya uçurmak için kullandığımız Kornet füzeleri, Kasım Süleymani’nin ve İran'ın füzeleridir. İsrailli düşmana ateş etmek için kullandığımız silahlar... Bu silahları kullananlar Devrim Muhafızları'ndaki kardeşlerimiz tarafından eğitilmiştir, bunu yüksek sesle ve açıkça söylüyoruz.”

 

“Allah'tan İran'ı Ödüllendirmesini İstiyorum... Bizi Silah, Para ve Yiyecekle Destekleyenler Onlardır

 

“Sevgili kardeşim, bugün Gazze şeridindeki çoğu evde... Son bir şey söylemek istiyorum, eğer müsaade ederseniz. Gazze'deki hemen hemen her evde, Kasım Süleymani’nin ve İslam Cumhuriyeti'nin [armasının] resmi vardır. Ayrıca İmam Humeyni Yardım Vakfı'nın bir resmi vardır. Ramazan ayında oruç tutanların, Gazze Şeridi’nin Refah’tan Beyt Hanun’a kadar uzanan bölgelerinde yaşayan Şafii Sünni Müslümanların iftar yemeklerini yedikleri tabaklarda, Kasım Süleymani ve İran İslam Cumhuriyeti’nin mührü vardır.”

 

“Allah'tan, benim adım ve Filistin halkının adına İran'ı ödüllendirmesini diliyorum. Bize silah, para ve yiyecekle destek verenler onlardır.”

 

 

Çeviri: Medya Şafak