Siyonist rejim genelkurmay başkanı: İran Suriye’den çıksın / Suudilerle istihbarat paylaşımına hazırız

Siyonist rejim genelkurmay başkanı: İran Suriye’den çıksın / Suudilerle istihbarat paylaşımına hazırız
Siyonist rejim genelkurmay başkanı general Gadi Eisenkot Londra’da basılan Suudi sermayeli Elaph gazetesine röportaj vererek “İran’la yüzleşmek için Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleri ile tecrübe ve istihbarat paylaşımına hazırız” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Bizimle Suudi Arabistan arasında pek çok ortak çıkar mevcut.”

 

 

Siyonist rejim genelkurmay başkanı general Gadi Eisenkot Londra'da basılan Suudi sermayeli Elaph gazetesine röportaj vererek “İran'la yüzleşmek için Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleri ile tecrübe ve istihbarat paylaşımına hazırız” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Bizimle Suudi Arabistan arasında pek çok ortak çıkar mevcut.”

 

Eisenkot “ABD başkanı Donald Trump yönetimi altında bölgede yeni bir uluslararası ittifak kurma şansımız bulunuyor. İran tehdidini durdurmak için geniş ve kapsamlı bir stratejik planı uygulamak zorundayız” dedi.

 

Eisenkot'a göre “İran'ın Ortadoğu'da yayılan etkisi hem İsrail hem de Suudi Arabistan için ciddi bir endişe kaynağı”.

 

İsrail Genelkurmay Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

 

“İran planı Ortadoğu'yu iki Şii hilali ile kontrol etmektir. Bunlardan ilki İran'dan başlayıp Irak ve Suriye üzerinden Lübnan'a varıyor, diğeri de Körfez boyunca Bahreyn, Yemen ve Kızıl Deniz'e ulaşıyor. Bunun gerçekleşmesine engel olmalıyız. Suudi temsilcisinden İran yayılmacılığı hakkında işittiğim şeyler İsrail'in endişeleriyle birebir aynı. Bu durum bölgede engellenmesi gereken şeydir. Bu konuda bizimle Suudi Arabistan arasında tam bir anlaşma var.”

 

“Bizim talebimiz İran, Hizbullah ve diğer İranlı milislerin Suriye'yi terk etmesidir. İran'ın genelde Suriye'de ve özellikle de Şam-Suveyde Yolunun batısında pozisyon edinmesini kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna açıkça ilan ettik. Hiçbir İran varlığına izin vermeyeceğiz.”

 

 

www.medyasafak.net