Husi: İsrail İslam Ümmeti için Büyük Tehlike / Halkların Bedbahtlığı Emperyalist Güçler Yüzünden

 Husi: İsrail İslam Ümmeti için Büyük Tehlike / Halkların Bedbahtlığı Emperyalist Güçler Yüzünden
“Bugün, İslam düşmanlarının İslam Ümmetinin şahsiyetine darbe vurma planlarına karşı çıkmak için önemli bir fırsattır. Amerikan önderlikli sultacı istikbar güçleri halklar için büyük musibetlere yol açmışlardır. Yemen’deki bazılarıysa ABD ve benzerleriyle ilişkilerini güçlendirmeyi öncelik vermekteler.”

 

Yemen Husilerinin lideri Hz. Peygamber'in (s.a.a.) miladı nedeniyle düzenlenen törenlerde yaptığı konuşmada “Bugün, İslam düşmanlarının İslam Ümmetinin şahsiyetine darbe vurma planlarına karşı çıkmak için önemli bir fırsattır. Amerikan önderlikli sultacı istikbar güçleri halklar için büyük musibetlere yol açmışlardır. Yemen'deki bazılarıysa ABD ve benzerleriyle ilişkilerini güçlendirmeyi öncelik vermekteler” dedi.

 

Husi “İslam Ümmeti aralarındaki sorunları halledip kardeşlik ve işbirliği içersinde olmalarını sağlayabilecek ortak esaslara ve kamsamlı temellere sahiptir. Daha fazla vahdet ile sorunlarımızı ve tartışmalarımızı hallederek aşabiliriz” diye devam etti.

 

Abdülmelik Husi ayrıca “Filistin halkına toplu destek vermenin zorunluluğunu, Filistin davasının tüm İslam ümmetinin sorunu olduğunu ve İsrailli düşmanın tüm İslam Ümmeti ve Arapları tehdit eden bir tehlike olduğunu” vurguladı.

 

Husi “Hizbullah'ın İsrailli düşman ile mücadeledeki rolü tüm Arapların, Müslümanların ve Lübnanlıların menfaatine dönüktür ve bunu herkes teslim etmeli ve desteklemelidir. Hizbullah'ın bu rolünü karalamaya çabalayan akımlar yenilgiye uğrayacaklardır” dedi.

 

Abdülmelik Husi ayrıca düşmanların tekfirciler aracılığıyla çıkarmak istedikleri taifecilik sorununa da değinerek “Bu tekfirciler İslam Ümmetini içerden hedeflemek suretiyle İslam'ın yüzünü karalamak istiyorlar” uyarısında bulundu.

 

Husi hareketi lideri ülke içindeki duruma da işaretle “Bütün dahili güç ve akımlar Amerika'nın Yemen'in hakimiyetini zedelemek ve Yemenli vatandaşların kanlarını dökme girişimlerini sonlandırıp Amerikan güçlerini ülkeden dışarı sürebilmek için çaba ve işbirliği göstermelidirler” şeklinde konuştu.

 

Husi ayrıca ülkenin kuzey eyaletlerinde gerçekleşen son hadiselere de temas etti:

 

“Son günlerdeki girişimimiz sadece kendimizi savunma amaçlıydı ve saldıran tarafa karşılık vermek meşru hakkımızdır. Devlet sorumluluklarını yerine getirip bizi savunduğu sürece hiçbir zaman kimse aleyhine elimize silah almayacağız. Milli Diyalog Kongresi güneydeki kardeşlerimizin haklarını kendilerine iade edecek federal bir devletin teşkili için çalışmalıdır.”

 

medyasafak.com