Hizbullah: Nükleer Anlaşma Ümmetimizin Zaferidir

Hizbullah: Nükleer Anlaşma Ümmetimizin Zaferidir
"Bu anlaşma İran ve bölge halkları için büyük bir zafer, bölge ve halkları arasında fitne eken düşmanlar için de yenilgidir. Bu büyük başarı, Ümmet’imizin işgalciler, tüm istikbar güçleri ve onların dünyadaki takipçileri karşısında aldıkları zaferlerin defterine kaydedilmiştir.”

 

Hizbullah, İran İslam Cumhuriyeti ile 5+1 Grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmanın İran'ın zaferler ve başarılarla parlayan dosyasına küresel nitelikte yeni bir zafer daha eklediğini belirtti.

 

Hizbullah, dün (Pazartesi) yayınladığı bildiride “Bu anlaşma İran'ın aktif diplomasisi sayesinde ve İran'ın geliştirdiği barışçıl nükleer programı konusundaki ilkesel duruşunun sağlamlığına dayalı olarak gerçekleşti” vurgusunu yaptı.

 

Bildiride ayrıca şunlar kaydedildi:

 

“Bu anlaşma yabancıların buyruklarına bağlı olmadan onur ve bağımsızlıklarını arayan diğer ülkeler, yönetimler ve halklar için de bir örnek ve ders mahiyetindedir. Bu başarı, halkın öz kapasitesine dayanmanın ve kendine güvene sahip olmanın bilimsel ve teknolojik ilerleme için imkan doğurduğunu göstermektedir ve İran devleti bu sayede pek çok alanda kendine yeterlilik konumuna ulaşmıştır.”

 

“Gerçekleşen bu hadise önderlik ve azimli halkları arasındaki birlik ve istikrar sayesinde devletlerin karşı karşıya geldiği tüm tehditler karşısında muzaffer olacağını göstermiştir. Bu anlaşma İran ve bölge halkları için büyük bir zafer, bölge ve halkları arasında fitne eken düşmanlar için de yenilgidir. Bu büyük başarı, Ümmet'imizin işgalciler, tüm istikbar güçleri ve onların dünyadaki takipçileri karşısında aldıkları zaferlerin defterine kaydedilmiştir.”

 

medyasafak.com