Hamas: Siyonist rejim karşısında yeni bir silahlı mücadele programı oluşturmalıyız / el-Fetih: Kitlesel direniş başlatacağız

Hamas: Siyonist rejim karşısında yeni bir silahlı mücadele programı oluşturmalıyız / el-Fetih: Kitlesel direniş başlatacağız
El-Fetih Merkez Komite üyesi Abbas Zeki ise Hamas ile yapılan üst düzey görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada “Batı Şeria’nın Siyonist rejim tarafından işgali projesi karşısında halk direnişinden yararlanılması gerektiğini” vurguladı.

 

 

Filistin Hamas hareketi önderlerinden Mahmud ez-Zehhar “tüm Filistin halkının, ülkelerinin kurtuluşu projesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini” vurguladı.

 

Zehhar Perşembe günü el-Meyadin TV'ye verdiği röportajında “Hamas'ın elini Özerk Yönetim ve el-Fetih hareketine uzattığını ve böylelikle mücadelede yeni temeller ve mekanizmaların belirlenmesini arzuladığını” kaydetti.

 

Zehhar, el-Fetih'in Oslo Anlaşması'nı iptal edip asli hedefine yönelmesini isteyerek “Bugün Batı Şeria'da da Gazze'de uygulanan örnek takip edilmelidir. Yeni temeller ve ilkeler çerçevesinde Filistin'i gerçek anlamda özgürleştirmenin programını çizmemiz gerekiyor. Gazze'yi silahla özgürleştiren programın aynısını” ifadelerini kullandı.

 

Siyonist rejim bugünlerde, ABD'nin “Yüzyılın Anlaşması” adını vererek dayattığı sözde barış planı ile Batı Şeria'nın yüzde 30'luk bir bölümünü gaspetmeye hazırlanıyor.

 

Öte yandan Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri ile Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril Recub, Siyonist rejim karşısındaki ortak planlarını müzakere etme amaçlı bir görüşme gerçekleştirdiler.

 

El-Fetih Merkez Komite üyesi Abbas Zeki ise Hamas ile yapılan üst düzey görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada “Batı Şeria'nın Siyonist rejim tarafından işgali projesi karşısında halk direnişinden yararlanılması gerektiğini” vurguladı.

 

Zeki “Fetih Hareketi içerisinde, Batı Şeria'da Hamas dahil herkesin katılımıyla halk direnişinin faal kılınmasında uzlaşıma varıldığını” belirterek Hamas'a teşekkür etti ve “Hamas da hep beraber aynı siperde olmamız gerektiği neticesine vardı” dedi.

 

 

Medya Şafak