İsrail: Hizbullah güçleniyor, tam kapsamlı kara saldırısına ihtiyacımız var

İsrail: Hizbullah güçleniyor, tam kapsamlı kara saldırısına ihtiyacımız var
İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde Çarşamba günü yayınlanan habere göre, ismi açıklanmayan yetkili, roket saldırısı tehdidine karşı koymak için, "genelkurmay bakımından, ihtiyaç duyulan şeyin kara manevrası olduğunun açık olduğunu” söyledi.

 

 

Alahednews.com

 

 

Üst düzey bir İsrail ordu yetkilisi, 2006'daki çatışmanın benzeri bir savaş durumunda yalnızca tam kapsamlı bir kara saldırısıyla Hizbullah'ı yenebileceklerini söyledi.

İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde Çarşamba günü yayınlanan habere göre, ismi açıklanmayan yetkili, roket saldırısı tehdidine karşı koymak için, "genelkurmay bakımından, ihtiyaç duyulan şeyin kara manevrası olduğunun açık olduğunu” söyledi.

Kaynağın aktardığına göre yetkili ayrıca “düşmanın” [Hizbullah'ın] İsrail iç cephesine roketler ve füzeler gönderme kapasitesini güçlendirdiğini söyledi ve “Hizbullah, İsrail ordusunun bir kara saldırısı başlatma kapasitesinin meydan okuması karşısındadır” iddiasında bulundu.


Gazete, bu açıklamanın, “İsrail Kara Kuvvetleri'nin olası bir kara müdahalesine orduyu daha iyi hazırlamak amacıyla bir dizi yükseltmeye giriştiği” sırada geldiğini belirtti.

Gazete, yetkilinin "Hava kuvvetlerimizin her hedefe 250 kiloluk bombalar bırakmasına gerek yok. Bazen doğrudan bir yapıyı hedef alan top ateşi yeterlidir” dediğini aktardı.


Kaynak, “düşman” diye Hizbullah'ı kastederek, Kara Kuvvetleri planlamacılarının, vurmayı ve “kaybolmayı” bilen bir düşmanı hesaba kattıklarını söyledi.


Kaynak ayrıca, partinin İsrail'in gelişmiş zırhlı araçlarını hedef alacak “çok sayıda füzeye ve patlayıcı cihazına sahip olduğu” ikazında bulundu. Bunun sonucu olarak Kara Kuvvetleri planlamacılarının, Hizbullah'ın Güney Lübnan'daki bölgelerinin derinliklerine birimler enjekte etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Jerusalem Post gazetesine "Bizim için bunun anlamı, yarın, birkaç ay sonra veya birkaç yıl sonra gerçekleşebilecek bir çatışma için kendimizi yeniden yapılandırmamız, hazırlanmamız ve hazır kalmamız gerektiğidir” diyen kaynak, "Bir kara saldırısı ölümcül, savunulabilir, şebeke bazlı ve çevik olmalı, gelişmiş ateş gücü, değişen bir savaş alanına uyarlanmalıdır. Çatışmayı kısaltmamız gerektiği bizim bakımımızdan açıktır. Bir kara manevrası bunu gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.

İsrailli askeri yetkili, "Düşmana ulaşmalı ve bize ateş açma kapasitesini vurmalıyız. Nihayetinde bu, onun ve Lübnan'ın üzerinde baskı kuracaktır. Bahsettiğimiz, kaybetmeye başladığında bunu anlayan bir düşmandır” iddialarında bulundu.

 

medyasafak.com