"İsrail, Doha ve Türkiye'de yuvalanmış Hamas liderliğini, Gazze ve Beyrut'un güney banliyölerinde ikamet eden Hamas liderliğinden daha az radikal görüyor. Hamas'ın siyasi büro başkanının güney banliyösünde, yani Hizbullah'ın kalesinde ikamet etmesi, çatışmanın komutası konusunda görüşlerin birleştirilmesi anlamına geliyor ki bu da cephelerin birleştirilmesi stratejisi yolunda ileriye doğru adım atılması demek."
8.02.2023
12.08.2022
13.12.2021
9.12.2021
26.03.2021
24.11.2020
2. Dünya Savaşı'ndan sonra ABD, Batı dünyasının lider gücü olarak İngiltere'nin yerini aldı. Rakip kampa Sovyetler Birliği önderlik ediyordu. ABD'nin küresel hegemonyasını açıklamak için üç faktör sayılıyordu: askeri güç, yumuşak gücünün çekiciliği ve küresel rezerv para birimi olarak dolar. Ordusunun, ayakları kilden bir dev olduğu ise ortaya çıktı.
Filistinli örgütler arasında birleşik bir komutanlık kurma yönünde alınan son karara da değinen İslami Cihad lideri, “Filistin topraklarında, özellikle de Batı Şeria’da önemli gelişmeler gerçekleşecek” uyarısında bulundu.
İran’ın bu plana cevabı, ileride Irak ve Suriye’yi de içerecek şekilde bir İran-Türkiye ortaklığıyla karşıt eksen oluşturmak olabilir. Pek çok İran medya kanalında son birkaç gündür özellikle bu ihtimal dillendiriliyor, özellikle de Türkiye’nin Katar’daki BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn sınırındaki askeri üssü göz önüne alındığında.
Değerli kardeşlerimiz, Yemen Bünyan Müessesinden gelen talep üzerine Türkiye'deki kardeşlerimizle ortak bir organizasyon içinde ve Yemen Bünyan Müessesesi ile koordinasyon halinde bu yıl kurbanlarımızı onurlu ve direnişçi Yemen halkına bağışlıyoruz.
Eğer bu perdeler kaldırılırsa o zaman hakikatler sizde zâhir olur. Yani “meâd” (son-dönüş yeri) aslında “mebde”ye (başlangıç) dönüşten başka bir şey değildir. ‘‘Son ne olacak’’ diye soruyorlar. Azizim son, başa dönmekten başka bir şey değildir. “İnna lillah ve inna ileyhi râciun.” (Allah’tanız ve yine O’na dönüyoruz.) Kıyamet, başlangıca dönüştür. Nereden geldiysen oraya geri döneceksin.
Şimdiki konumuz ‘‘Şeyhü’l-Ekber Muhyiddin İbn Arabî’nin Mehdîlik akidesi bağlamında O’nun hayatta oluşunun incelenmesi’’dir. Şeyhü’l-Ekber’in açıklamalarının bir bölümüne işaret etmek istiyorum. Konuyla ilgili olarak önemli ve temel bir kaynağa işaret etmek istiyorum. Abdülvehhab eş-Şârânî’nin (h. 973) el-Yevâkît ve’l-Cevâhir adlı eseri.