İbrahim El-Emin: Hizbullah artık savaşı kendi başlatabilir / Füzelerinin sadece hassas isabet kapasitesi değil muazzam tahrip güçleri de var

İbrahim El-Emin: Hizbullah artık savaşı kendi başlatabilir / Füzelerinin sadece hassas isabet kapasitesi değil muazzam tahrip güçleri de var
Al-Akhbar'ın Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Hizbullah bağlantılı Lübnanlı gazeteci İbrahim El-Emin, 12 Ağustos 2022'de Al-Manar TV'de yayınlanan bir programda Hizbullah'ın İsrail ile savaşa hazır olduğunu ve geçmişten farklı biçimde çatışmayı başlatma yeteneğini elde ettiğini söyledi.

 

 

 

Al-Akhbar'ın Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Hizbullah bağlantılı Lübnanlı gazeteci İbrahim El-Emin, 12 Ağustos 2022'de Al-Manar TV'de yayınlanan bir programda Hizbullah'ın İsrail ile savaşa hazır olduğunu ve geçmişten farklı biçimde çatışmayı başlatma yeteneğini elde ettiğini söyledi. Ünlü gazeteci, Hizbullah'ın, İsrail şehirlerini İkinci Lübnan Savaşı'ndan sonraki Beyrut-Dahiye mahallesine benzetebilecek büyük kapasiteli hassas füzelere sahip olduğunu ve Hizbullah'ın Akdeniz ve Kızıldeniz'deki deniz trafiğini engelleyecek askeri kapasiteye ulaştığını belirtti. El-Emin ayrıca Hizbullah'ın “İsrail”i işgal edebilecek ve bir kısmını özgürleştirebilecek özel bir birimi olduğunu da söylüyor.

 

 

İbrahim El-Emin: Bu bir sır değil. Bunu İsrailliler bile konuşuyor. Direniş’in askeri güçleri arasında taarruz operasyonları için hazırlanan bir birim de var. İşgal altındaki Filistin topraklarının bir kısmını İsraillilerden kurtarma çabası bağlamında...

 

Bugün, Direniş bir savaş başlatma yeteneğine sahiptir.

 

Sunucu: Öyle mi?

 

El-Emin: Evet, belki geçmişte Direniş bir savaş başlatmak istemiyordu ama bugün isterse bunu yapabilir. Savaş başlatmak farklı bir strateji, farklı bir hazırlık gerektirir; farklı bir tür operasyonel komuta, insani ve askeri yetenekler… Direniş, savaş başlatmasına izin verecek seviyeye ulaştı.

 

Sunucu: Şu anda hassas füzelerden bahsediyoruz galiba…

 

El-Emin: Sadece isabet dakikliğinden söz etmiyoruz. Füzelerin artık muazzam tahrip güçleri var. “İsrail” bombardımanının bir sonucu olarak 2006'da Dahiye'de [Beyrut'ta] gördüğümüz şeyi, bu kez Direniş’in füzeleri “İsrail” şehirlerinde aynı şekilde gösterebilir.

 

Siyonist rejim Direniş’in kıyıya ulaşmaya gerek kalmadan denizde savaşma kabiliyetine sahip olduğunu da biliyor. Bu yeteneği, sadece Akdeniz'de değil, Kızıldeniz'in bir bölümünde de tüm deniz trafiğini kesintiye uğratmasına izin veriyor.

 

 

Çeviri: Medya Şafak