Rus Askeri Analist: İran’a yapılacak nükleer bir saldırı Rusya ve Çin misillemesine yol açabilir / İran’ın İsrail’i yenmek için nükleer silaha ihtiyacı yok

Rus Askeri Analist: İran’a yapılacak nükleer bir saldırı Rusya ve Çin misillemesine yol açabilir / İran’ın İsrail’i yenmek için nükleer silaha ihtiyacı yok
“İran’ın İsrail'in nükleer santrallerine ve reaktörlerine yapacağı bir saldırı, İsrail'in küçük topraklarındaki yaşamı imkânsız hale getirecektir. İran'ın [nükleer] tesisleri dağlık bölgelerdedir ve çok iyi tahkim edilmiştir. Bu dağlık bölgelere ancak nükleer bombalarla nüfuz edilebilir."

 

 

Rusya Füze ve Topçuluk Bilimleri Akademisi (RARAN) Başkan Yardımcısı Albay Konstantin Sivkov, 9 Aralık 2021'de Russia Today TV'ye verdiği röportajda şunları söyledi:

 

 

“Rusya'nın Nükleer Karşı Saldırısı Alman Topraklarıyla Sınırlı Kalmaz, ABD'ye de Ulaşır”

 

Konstantin Sivkov: “ABD, Alman hava kuvvetlerine uçaklarını nükleer bombalarla donatma izni verdi. Bunu yaparak, Alman hava kuvvetlerine savaşta nükleer mühimmat kullanma planlarını da vermiş oldu. Böylece ABD, Ukrayna'daki durumu nükleer savaşın eşiğine kadar zorlamış oluyor.”

 

“ABD'nin, Rusya'nın nükleer karşı saldırısının Alman topraklarıyla sınırlı kalmayacağını, aynı zamanda bu nükleer silahlara sahip olan ülkenin topraklarına, yani ABD'ye de ulaşacağını anlaması gerekiyor.”

 

Sunucu: “Nükleer bir çatışmanın çıkması durumunda Rusya'nın Avrupa'yı nükleer bir çorak araziye çevireceğini söyleyen askeri uzmanlardan biri olduğunuzu sanıyorum.”

 

“160 Nükleer Başlıklı Füze, Almanya Gibi Bir Ülkeyi Nükleer Bir Viraneye Dönüştürür - Bunu Tam Olarak Anlamaları Gerekiyor”

 

Konstantin Sivkov: “Evet, bunu söylediğim doğru ve diğer analistler de bunu dediler. Bunun nasıl olabileceğini hayal etmek çok kolay.”

 

“160 [denizaltıdan atılan] nükleer başlıklı füze, Almanya gibi bir ülkeyi nükleer bir çorak araziye çevirir. Bunu tam olarak anlamaları gerekiyor.”

 

“İran’ın İsrail'in Nükleer Santrallerine ve Reaktörlerine Yapacağı bir Saldırı Küçük İsrail Topraklarındaki Hayatı İmkânsız Hale Getirir”

 

“İran’ın İsrail'in nükleer santrallerine ve reaktörlerine yapacağı bir saldırı, İsrail'in küçük topraklarındaki yaşamı imkânsız hale getirecektir. İran'ın [nükleer] tesisleri dağlık bölgelerdedir ve çok iyi tahkim edilmiştir. Bu dağlık bölgelere ancak nükleer bombalarla nüfuz edilebilir. İsrail'in İran'a karşı nükleer silah kullanacağını düşünmüyorum çünkü bu, saldırıyı kabul edilemez bulan Rusya veya Çin'in misilleme yapmasına neden olabilir. İsrail'in çok küçük bir ülke olduğunu yineliyorum, bu yüzden İran'ın nükleer silahlara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.”

 

 

Çeviri: Medya Şafak