The Guardian: SDG, IŞİD mahkûmlarını para karşılığında serbest bırakıyor

The Guardian: SDG, IŞİD mahkûmlarını para karşılığında serbest bırakıyor
Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), IŞİD mahkûmlarının SDG yetkililerine ödenen para karşılığında serbest bırakıldığı sözde bir "uzlaşma planı"nı yürürlüğe soktuğu iddia edildi.

 

 

Kürt Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), IŞİD mahkûmlarının SDG yetkililerine ödenen para karşılığında serbest bırakıldığı sözde bir "uzlaşma planı"nı yürürlüğe soktuğu iddia edildi.

 

The Guardian, tutukluların herhangi bir silahlı örgüte yeniden katılmayacaklarına ve SDG kontrolündeki kuzey ve doğu Suriye'nin bazı bölgelerini terk edeceklerine dair bir belge imzalamaları koşuluyla, serbest bırakılmak için 8000 dolar "para cezası" ödediklerini yazdı.

 

Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG tarafından yönetilen bu hapishanelerde farklı milletlerden yaklaşık 10.000 erkek tutuluyor.

 

Paranın SDG'nin Kamu Maliyesi departmanına ödendiği belirtilirken, bir SDG Sözcüsü belgenin resmiliğini yalanladı ve böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi.

 

Serbest bırakılan mahkûmlardan biri olan ve IŞİD'e sadece para kazanmak için katıldığını iddia eden Ebu Cafer ise, 8 bin dolara ek olarak, çeşitli SDF yetkililerine 22.000 dolar daha rüşvet verdiğini söyledi. Serbest bırakılan başka bir mahkûm da fazladan 14.000 dolar rüşvet ödemek zorunda kalmış.

 

 

Medya Şafak