Israel Hayom: Hizbullah'ın 150 bin füzesine engel olmak mümkün değil / Yerleşimcileri koruyamayız

Israel Hayom: Hizbullah'ın 150 bin füzesine engel olmak mümkün değil / Yerleşimcileri koruyamayız
İsrail rejimi, Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeler, Suriye, Filistin ve Yemen'deki direniş gruplarının zaferleri ve Hizbullah'ın artan bölgesel nüfuzu ve rolünün ardından çok taraflı bir askeri çatışmaya hazırlanıyor.

 

 

Press TV

 

 

Yeni bir raporda Lübnan Hizbullahı’nın 100.000'den fazla rokete sahip olduğu ortaya konarak, bunların İsrail işgali altındaki topraklarda her yeri hedefleyebileceği ve durum değişmeden önce Tel Aviv rejiminin kat etmesi gereken uzun bir yol olduğu vurgulandı.

 

İsrail rejimi, Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeler, Suriye, Filistin ve Yemen'deki direniş gruplarının zaferleri ve Hizbullah'ın artan bölgesel nüfuzu ve rolünün ardından çok taraflı bir askeri çatışmaya hazırlanıyor. İbranice yayınlanan günlük Israel Hayom gazetesinin bildirdiğine göre, ırkçı rejim statükoyu idame ettirmek yolunda gerekli ciddi güvenlik endişeleri ve askeri eksikliklerle yüz yüze.

 

Rapor, İsrail'in 2006 yazında Lübnan'a karşı yürüttüğü 33 günlük savaşı rejim için bir alarm zili olarak nitelendirerek, işgal altındaki bölgelerin şu anda Lübnan'daki 100.000'den fazla füzenin ve ilaveten Gazze merkezli Filistin direniş savaşçılarının on binlerce füzesinin atış mesafesi içinde olduğunu belirtiyor.

 

Israel Hayom, İsrail'in mevcut füze sistemlerinin bu kadar çok sayıda füze ve roketi engelleme kapasitesinin olmadığını ve İsrailli yerleşimcileri koruyamayacağını da vurguluyor.

 

İsrail medyası, Lübnan Hizbullahı'nın şu anda farklı tipteki 150.000 füzeyi barındıran bir cephaneye sahip olduğunu tahmin ediyor ve bir savaş çıkarsa direniş hareketinin işgal altındaki bölgelere günde 3.000 civarında füze ateşleyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

 

Hizbullah, bir yıl içinde füze cephanesinin boyutunu iki katına çıkardığını ve işgal altındaki tüm bölgeleri hassas füzelerinin menzili içinde tuttuğunu söylüyor.

 

Lübnan'ın el-Mayadeen televizyon haber ağında ise İsrail'in İbranice Walla web sitesinin 14 Temmuz'daki yazısından aktarımda bulunularak “İsrail işgal ordusunun tahminlerine göre Hizbullah'ın cephaneliğinde çeşitli tiplerde 150.000 füze bulunuyor” dendi.

 

Raporda, Hizbullah'ın cephaneliğinin "15 ila 700 kilometre menzilli füzeler, 200 kilometre menzilli kanatlı füzeler ve 400 kilometre menzile sahip insansız hava araçları" içerdiği belirtildi.

 

Rapor, “İsrail ordusu, Örgüt (Hizbullah) ile yaklaşmakta olan herhangi bir çatışmada, günde yaklaşık 1.000-3.000 roket fırlatılacağını tahmin ediyor” diye ekledi.

 

Öte yandan Temmuz ayı başlarında The Jerusalem Post gazetesine konuşan Siyonist rejim ordusu eski genelkurmay başkanı Gadi Eisenkot, direniş hareketinin binlerce uzun menzilli rokei ve düzinelerce veya daha fazla hassas güdümlü füzesi olduğunu söyleyerek, toplamda 150 bin füzeye sahip Hizbullah'ın rejime yönelik “benzersiz” tehdidi konusunda uyarıda bulunmuştu.

 

 

Medya Şafak