"İran İsrail’i 24 Saat İçinde Yok Eder"

"İran İsrail’i 24 Saat İçinde Yok Eder"
Tuğgeneral Hüseyin Selami bir İran televizyonuna yaptığı açıklamada, “Bazı noktalarında yalnızca 24 km genişliğinde sınırı olan bir rejimin savunması bizim tek bir piyade taburumuz tarafından 24 saat içinde kırılabilir” dedi.
İran İsrail’i 24 Saat İçinde Yok Eder

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu komutan yardımcısı Siyonist İsrail rejimini 24 saat içinde ortadan kaldırabileceklerini söyledi.

Tuğgeneral Hüseyin Selami bir İran televizyonuna yaptığı açıklamada, “Bazı noktalarında yalnızca24 kmgenişliğinde sınırı olan bir rejimin savunması bizim tek bir piyade taburumuz tarafından 24 saat içinde kırılabilir” dedi.

General “Bizim savunma stratejimiz Amerika Birleşik Devletleri idaresindeki küresel koalisyonla tam anlamıyla bir savaşa gireceğimiz varsayımına dayanıyor”, sözlerini ekledi ve “Zaten düşmanların can alıcı menfaatlerini belirledik ve bu can alıcı menfaatleri yok edecek güçlü saldırı araçları kurduk” dedi.

General Selami, “Bölgedeki düşman üsleri, Siyonist rejimin güvenliği, enerji ikmal emniyeti ve düşman askerlerinin hayatını korumak düşmanın can alıcı menfaatlerini teşkil eder” şeklinde açıklama yaptı.

“Stratejik doktrinlerimiz savunma; taktiklerimiz saldırı esaslıdır. Bu, herhangi bir savaşı başlatmayız ancak herhangi birisi bize karşı bir savaş başlatırsa biz aralıksız bir şekilde karşı saldırıda bulunuruz ve durmayız anlamına gelir”, diye ekleyerek uyardı: “Düşman bir savaşı başlatabilir ama onu sona erdirmek bizim elimizde olacaktır.”

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nun geliştirdiği füzelerin hassasiyetini de, “Füzelerimiz bölgede herhangi bir mesafede bulunan düşman üslerini yüksek tahrip kapasitesiyle hedeflemeye muktedirdir. Biz bütün modern füzeleri geliştirme konusunda uzman olduk” diyerek vurguladı.

İsrail 6 Kasım’da yapılacak Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri öncesi İran’ın nükleer enerji santrallerine karşı tek taraflı saldırı uygulama tehditlerini arttırıyor. Bununla birlikte, Birleşik Devletler mevcut durumda İsrail’in herhangi bir askeri eylemine muhalif duruyor.

İsrail tehditleri İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl nükleer faaliyetlerinin askeri nükleer kapasite kazanmaya çevrildiği şeklindeki ispatlanmamış iddiaya dayanıyor.

İranlı yetkililer ülkeye yönelik bir askeri saldırıya karşı ezici bir cevap vereceklerine söz verdiler ve böyle bir şeyin Orta Doğu’nun ötesine yayılacak bir savaşa yol açabileceği hususunda uyardılar.

medyaşafak