Amos Yadlin: İsrail, El Kaide ile Kuvvetli Bağlar Kurmalı

Amos Yadlin: İsrail, El Kaide ile Kuvvetli Bağlar Kurmalı
Jerusalem Post gazetesince verilen haberde nakledildiğine göre Tümgeneral Amos Yadlin, İsrail Suriye’de yeni ortaya çıkan Sünni kuvvetlerle “büyük düşman İran”a karşı ilişkisini güçlendirmelidir, dedi. Yadlin, Suriye’de devam eden yıkıcı şiddetin İsrail için stratejik menfaat sağladığını açıkladı.

İsrail'in eski ordu istihbarat servisi şefi İran'la yüzleşmek için Siyonist rejimi Suriye'deki El Kaide ile ilişkili militanlarla daha güçlü bağlar kurmaya çağırdı.


Jerusalem Post gazetesince verilen haberde nakledildiğine göre Tümgeneral Amos Yadlin, İsrail Suriye'de yeni ortaya çıkan Sünni kuvvetlerle “büyük düşman İran”a karşı ilişkisini güçlendirmelidir, dedi.


Yadlin, Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün 2012-2013 stratejik değerlendirmesinin ortaya konulduğu toplantıda yaptığı konuşmada Suriye'nin “İran öncülüğündeki bölgesel eksenin etkili bir unsuru” olduğunu belirtti.


Yadlin, Suriye'de devam eden yıkıcı şiddetin İsrail için stratejik menfaat sağladığını açıkladı.


Stopimperialism.com sitesinin kurucusu Eric Draister Pazartesi günü Press TV ile yaptığı bir röportajda, İsrail ve El Kaide Suriye'de istikrarsızlık yaratan ve şiddeti provoke eden aynı paranın iki yüzüdürler, dedi.


Draister, “İsrail ve El Kaide, Suriye'nin bağımsız halkına karşı savaş başlatıp ülkeyi yok etmeye teşebbüs eden ABD etkisindeki emperyalist sistemin iki yüzüdür”, dedi.


Suriye Mart 2011'den bu yana rahatsızlık yaşıyor. Aralarında çok sayıda ordu ve güvenlik görevlisinin bulunduğu birçok kişi şiddet olaylarında öldürüldü.


Suriye hükümeti kaosun ülke dışından yönetildiğini ve ülkedeki militanların büyük bir kısmının yabancı milliyetlerden olduğunu söylüyor.




medyasafak.com