Filistin İslami Cihadı: Tüm örgütlerle birlikte “Kapsamlı Direniş” kararı alındı

Filistin İslami Cihadı: Tüm örgütlerle birlikte “Kapsamlı Direniş” kararı alındı
"Biz Filistinlilerin kapsamlı direnişten anladığımız şu; bu direniş kalemle, marşlar ve şiirlerle başlar; taşlar, bıçaklar, silahlar ve füzelerle devam eder. Filistin halkının direniş seçenekleri taş ve füzeler arasında değişiklik arz eder.”

 

 

 

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Halid el-Bataş, 14 Eylül 2020 tarihinde konuk olduğu Lübnan Mayadeen TV'ye verdiği röportajında Filistinli fraksiyonların liderleri arasında uzlaşmaya varılan “geniş kapsamlı-kuşatıcı direniş”in mahiyetinin ne olduğu hakkında kendisine yöneltilen soruya şu cevabı verdi:

 

“Biz Filistinlilerin kapsamlı direnişten anladığımız şu; bu direniş kalemle, marşlar ve şiirlerle başlar; taşlar, bıçaklar, silahlar ve füzelerle devam eder. Filistin halkının direniş seçenekleri taş ve füzeler arasında değişiklik arz eder.”

 

Filistin Direnişinin taş atmaktan füze fırlatmaya evrilen teknik yükselişinin belirleyici aktörünün İran İslam Cumhuriyeti olduğu, sahadaki tüm örgütler tarafından kabul ediliyor. Gazze'deki Hamas lideri Yahya Sinvar, 2019'daki Kudüs Günü'nde şöyle konuşmuştu:

 

“2008'de Direniş fraksiyonlarındaki bizlerin elinde İran İslam Cumhuriyeti'nin sağladığı birkaç (BM-21) Grad füzesi vardı sadece, bir de kendi üretimimiz olan roketler ve biraz da havan mermisi.

 

Berşeva'yı 40 km menzilli Grad füzeleriyle vurduğumuzda dünya çok şaşırdı. Bundan dört yıl sonra, 2012'de direnişimiz İran İslam Cumhuriyeti'nin sağladığı Fecr füzelerini ve kendi üretimimiz füzeleri kullanarak Tel Aviv'i ilk kez vurmuş oldu.

 

2014'te Tel Aviv'i 170 füzeyle vurduk, bunlar arasında İran'ın sağladığı Fecr füzeleri de vardı. Füzelerin çoğu kendi üretimimizdi fakat bunlar da İran'ın finansal ve teknik desteği ile üretilmişlerdi.”

 

 

 

Medya Şafak