Rand Corporation: Ayn el Esad saldırısı zayiat verme kasıtlı ciddi bir eylemdi / Devrim Muhafızları: Kaç askerlerinin öldüğünü biliyoruz

Rand Corporation: Ayn el Esad saldırısı zayiat verme kasıtlı ciddi bir eylemdi  / Devrim Muhafızları: Kaç askerlerinin öldüğünü biliyoruz
CIA’nin yan kuruluşu olarak tanımlanan ünlü think thank Rand Corporation’da çalışan askeri analist Dara Massicot, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nun Irak’taki Amerikan üssü Ayn el-Esad’a yaptığı füze saldırılarını değerlendirdi.

 

 

CIA'nin yan kuruluşu olarak tanımlanan ünlü think thank Rand Corporation'da çalışan askeri analist Dara Massicot, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'nun Irak'taki Amerikan üssü Ayn el-Esad'a yaptığı füze saldırılarını değerlendirdi. Massicot twitter hesabında şu yorumlarda bulundu:

 

"Ben İran uzmanı değilim ama askeri analistim. İran'ın Ayn Esad üssünde vurduğu noktalara bakınca hiç de bazılarının zannettiği gibi zayiat verme kastı olmayan sembolik saldırılar görmüyorum. Darbeler üssün askeri kapasitesini hedeflemiş görünüyor.

 

Füzeler üssün kalabalık teçhizat ve depo kısmını vurdu. Üssün güneyine dağılmış boş arazilerde ve hava pistlerinde hasar gözükmüyor."

 

Öte yandan Amerikalı resmi yetkililer üsse yapılan saldırı sonucu en az 11 askerin yaralandığını itiraf ettiler. Yaralıların bazılarının beyin travması geçirdiği belirtiliyor. Trump ve resmi yetkililer saldırı sonrasında yaptıkları ilk açıklamalarda üste cüzi bir hasar olduğunu ve kimsenin yaralanmadığını ifade etmişlerdi.

 

Bu arada Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Başkan Yardımcısı General Mir Ahmedi de üsteki Amerikan askerleri arasında ölenler olduğu iddiasını tekrar etti ve “Biz Amerikan medyası bunu yazıncaya kadar bekleyeceğiz. Elimizdeki kaç askerlerinin öldüğünün bilgisi var” dedi.

 

 

Medya Şafak