İranlı general: Füzelerimizi bölgedeki 21 Amerikan üssüne doğrulttuk / 110 füze üssümüz ve hatta yeraltında füze şehirlerimiz var

İranlı general: Füzelerimizi bölgedeki 21 Amerikan üssüne doğrulttuk / 110 füze üssümüz ve hatta yeraltında füze şehirlerimiz var
“İran; ABD, Rusya ve Çin’den sonra dünyanın en büyük dördüncü füze gücüdür. NATO tarafından yapılan açıklamada İran’ın günde 20.000 füze fırlatabileceği iddia edildi fakat ABD ile yapılacak müstakbel bir savaşta bu sayı çok da yüksek olabilir.”

 

 

 

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'na bağlı Halk Seferberlik Güçleri'nin (Besic) 40. kuruluş yıldönümünde (29 Kasım) konuşan İranlı General Allahnur Nurullahi, “ülkesinin en büyük düşmanla en büyük savaşa hazır olduğunu” söyledi.

 

General Nurullahi'nin konuşmasının bazı noktaları özellikle dikkat çekti:

 

“İran; ABD, Rusya ve Çin'den sonra dünyanın en büyük dördüncü füze gücüdür. NATO tarafından yapılan açıklamada İran'ın günde 20.000 füze fırlatabileceği iddia edildi fakat ABD ile yapılacak müstakbel bir savaşta bu sayı çok da yüksek olabilir.”

 

“Maalesef bazı Körfez ülkeleri düşmanımız için askeri üs haline gelmiş durumda. Onların bu üslerinin 21'inin füzelerimizin hedefleri arasında yer aldığını da burada belirtmeliyim. NATO bizzat, İran'ın günlük 20.000 füze ateşleyebilecek 110 füze üssü ve fırlatma merkezi olduğunu kaydetti. Elbette bu düşmanlarımızın sözüdür, onlar bizim kapasitemizin sadece bir bölümünün farkındalar. Bir ülke düşmanına sadece yer altı füze üslerini değil ‘füze şehirlerini' de gösteriyorsa bu onun hazırlık ve kapasitesinin işaretidir.”

 

“Suudi Arabistan ve bölge ülkeleri ne bizim seviyemizdedir ne de düşmanlarımızdır. Bizim düşmanımız Kuveyt'e gelerek orada altı büyük üs inşa eden ülkedir. O düşman sınırı geçtiğinde ne olacağını biliyor… Bizi zorlamadıkları sürece komşularımıza zarar vermek istemiyoruz.”

 

Öte yandan Times of Israel sitesinde yayımlanan bir makalede “önleyici darbe stratejisinin İslami Cihad karşısındaki son çatışmada etkili olmakla birlikte istenen neticeyi vermediği ve bunun Hizbullah ve İran karşısındaki etkisinin ise çok daha az olacağı” kaydedildi. Yazıda ayrıca şöyle deniyor:

 

“Yaklaşık üç gün boyunca İsrail'in yarısından fazlasının günlük aktiviteleri, marjinal bir Filistin örgütü tarafından (İslami Cihad) felç edildi. Bu durum İsrail'in Hamas, Hizbullah ve hatta İran karşısında savaşmak zorunda kalması halinde neler yaşanacağı hakkında ciddi endişeler doğuruyor. Önleyici darbe stratejisi İslami Cihad karşısında etkili olsa da istenen neticeyi vermedi ve bunun Hizbullah ve İran karşısındaki etkisi çok daha az olacaktır.”

 

 

Medya Şafak