Devrim Muhafızları ve Hizbullah binlerce Filistin Sabirin Hareketi savaşçısını İsrail sınırına yerleştirdi

Devrim Muhafızları ve Hizbullah binlerce Filistin Sabirin Hareketi savaşçısını İsrail sınırına yerleştirdi
İran ve Hizbullah Suriye'deki iç savaşa katılmalarının en önemli hedeflerinden birine, yani İsrail sınırına kendilerine sadık bir militan gücü yerleştirme arzusuna ulaşmayı başarmış oldular. Bu Filistinliler, Devrim Muhafızları ve Hizbullah tarafından Lübnan ve Gazze Şeridi'nde inşa edilmekte olan yeni bir örgüte, El Sabirin'e mensuplar.

 

 

Siyonist istihbarat birimlerine yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesinde yayınlanan bu analiz, Direniş Ekseni'nin bu son hamlesine ışık tutuyor. İşte o analiz:

 

"İran Devrim Muhafızları 27 Şubat'ta yürürlüğe giren Suriye ateşkesinin ve Rus hava şemsiyesinin örtüsü altında sonunda Suriye-İsrail sınırına, İsrail ordusunun Golan'daki mevzilerinin tam karşısına gizli bir şekilde yüzlerce silahlı Filistinli militanı yerleştirmeyi başardılar.

 

Bu durum DEBKA'nın askeri ve istihbarat kaynakları tarafından aleni bir şekilde rapor edildi. Bu Filistinliler, Devrim Muhafızları ve Hizbullah tarafından Lübnan ve Gazze Şeridi'nde inşa edilmekte olan yeni bir örgüte, El Sabirin'e mensuplar. Devrim Muhafızları ve Hizbullah'ın ajanları gizli bir şekilde Şam'ın dışındaki Yermük Kampından kaçıp Lübnan'a iltica eden bu genç Filistinlileri teşkilata kaydediyorlar. Hizbullah bu kişilerin güney Lübnan üzerinden Suriye'ye dönüşlerini organize ediyor; elbette onları silahlandırıp İsrail içlerinden ordu mevzileri, otobanlar ve siviller karşısında kitlesel kayıplara yol açacak saldırılar gerçekleştirecek şekilde eğittikten sonra.

 

Dolayısıyla İran ve Hizbullah Suriye'deki iç savaşa katılmalarının en önemli hedeflerinden birine, yani İsrail sınırına kendilerine sadık bir militan gücü yerleştirme arzusuna ulaşmayı başarmış oldular.

 

İsrail'in askeri planlamacıları buna engel olmak için en uç noktalarda sınırları zorlamışlardı. Semir Kuntar geçen Aralık ayında, Tahran ve Hizbullah tarafından Golan'da bir Filistin-Dürzü terör şebekesi kurmakla görevlendirildikten sonra Şam'da suikastla öldürülmüştü.

 

Bundan on iki ay önce de, 18 Ocak'ta bir İsrail hava saldırısı Hizbullah'ın vurucu timlerinin sınır boyundaki İsrail hedeflerine saldırmak için sıçrama tahtası olarak kullanacakları yer arayan bir İran-Suriye askeri birimini vurmuştu. Bunlar arasında İranlı general Allahdadi ve Hizbullah'tan Cihad Muğniye gibi üst düzey isimler öldürülmüştü.

 

Suriye anlaşmasının tantanası Rusya'nın koruyucu askeri varlığı ile birleşerek sonunda İslam Cumhuriyeti'ne ve onun Lübnanlı vekiline İsrail istihbaratına baskın gelme şansını ve silahlı bir gücü gizlice İsrail karşısında atış mesafesine yerleştirme imkanını sağladı.

 

Bu durumun keşfi ateşkesin yürürlüğe girmesinden iki gün önce, 24 Şubat'ta Başbakan Benyamin Netanyahu'nun acil bir şekilde Başkan Vladimir Putin'i aramasına neden oldu. Netanyahu Rus lidere İran yanlısı militanların Suriye-İsrail sınırına yerleştirilmesini önleme hakkındaki anlaşmalarını hatırlattı, aynı zamanda da Moskova'ya Rus yetkililerle görüşmesi için özel temsilciler gönderdi.

 

Putin'in İsrail'in bu girişimlerine cevapları belirsiz ve kaçamaktı ve şikayetlerine bakacağı sözünü vermekle sınırlı kaldı...

 

Fakat şurası açık ki başbakan ve savunma bakanı Moşe Yaalon İran'ın İsrail sınırına yerleştirdiği bu yeni terör tehdidini ortadan kaldırmakta çok yavaş kaldılar. DEBKA'nın kaynakları artık ellerinin bağlı olduğunu söylüyor. İran yanlısı Filistin Sabirin şebekesini Suriye Golanı'ndan sökmek için yapılacak bir İsrail ordu operasyonu İsrail'i, ABD ve Rusya tarafından ortak bir şekilde başlatılan kırılgan Suriye ateşkesini tehlikeye atmak hatta sabote etmekle suçlanmaya açık hale getirecek."

 

 

www.medyasafak.net