Nijerya: Gizlenen soykırım

Nijerya: Gizlenen soykırım
11 Eylül günü Filistin’e Dönüş İçin Küresel Kampanya Konferansı’nda, Sahraaltı kıtanın en esin verici liderlerinden biri, gayrimeşru İsrail devletinin en adanmış karşıtlarından biri ve Filistin’in özgürlüğünün daimi savunucusu, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin oğlu Hamad Zakzaki’ye veda ettik. 12 Aralık günü, Hamad’ın Siyonist yanlısı Nijerya hükümet güçleri tarafından öldürülmesi haberi...

 

 

Vanessa Beeley

 

Thewallwillfall.wordpress.com

 

 

11 Eylül günü Filistin'e Dönüş İçin Küresel Kampanya Konferansı'nda, Sahraaltı kıtanın en esin verici liderlerinden biri, gayrimeşru İsrail devletinin en adanmış karşıtlarından biri ve Filistin'in özgürlüğünün daimi savunucusu, Şeyh İbrahim Zakzaki'nin oğlu Hamad Zakzaki'ye veda ettik.

 

12 Aralık günü, Hamad'ın Siyonist yanlısı Nijerya hükümet güçleri tarafından öldürülmesi haberi karşısında şok olduk:

 

“Beyrut'ta, Filistin'e Dönüş Konferansı sırasında bir araya geldiğimiz, Şeyh İbrahim Zakzaki'nin oğlu Hamad İbrahim Zakzaki'nin şehadetine dair teyit edilmemiş mesajlar aldım.
Eğer yaşıyorsa Allah onu korusun ve eğer Nijerya Ordusu'ndaki Siyonist ajanları tarafından şehit edilmişse Allah onu İmam Hüseyin A.S.'nin yolundan gidenlerin arasında kabul etsin.

 

Allahu Ekber Velillahi'l-Hamd. ~ Sarbaz Ruhullah Rezvi

 

Hikaye geliştikçe, korkunç olaylar duyduk.

 

“Nijerya'daki Şiilerin oluşturduğu Nijerya İslami Hareketi ile devlet arasında, hareketin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin oğlunun ve eşinin geçen haftasonu öldürüldüğü ortaya çıktıktan sonra büyük bir gerilim mayalanıyor olabilir. Zaria'da, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Tukur Buratai'ye suikast planlandığını iddia eden Nijerya Ordusu'yla vuku bulan bir çatışmada hareketin en az 20 üyesi öldürüldü. Şimdi, aynı günün akşamında Şeyh Zakzaki'nin eşi Zinet ve oğlu Aliyu'nun da vurulduğu, liderin kendisinin ise tutuklandığı ortaya çıktı.” – Ayrıntılar için: http://www.nigerianwatch.com/news/8389-army-kills-shiite-leader-sheikh-zakzakys-wife-and-son-as-they-arrest-him-in-zaria#sthash.b0eiKQ6W.dpuf

 

Maha Tannus:  “Nakafi kardeş, bu mesajı bir arkadaşın facebook sayfasında gördüm. Sevgili kardeşler, Harun Ebnavi'den bir mesaj var.
Forumumuzun bir üyesi, tutuklu bulundurulduğu bir askeri hastanede Şeyh Zakzaki'nin yanında. Döndüğü zaman Şeyh'in sağlığı hakkında doğru bilgiler edinebileceğiz.
Şeyh ellerinden dört kez vurulmuş ve şu anda tedavi altında.
Kampanya devam etmelidir. Elimizde şehit sayısına dair kesin bir rakam yok ama yüzlerce kişi olduğu anlaşılıyor. Onlar [Nijerya hükümet güçleri] bunun üstünü örtmek isteyebilir.”

 

ŞEYH İBRAHİM ZAKZAKİ'NİN SİYONİST SEMPATİZANI NİJERYA HÜKÜMETİNİN HEDEFİ OLMASININ ON BİR SEBEBİ

 

1. Şeyh Zakzaki, Boko Haram'a karşı ve [ABD-İsrail ittifakı tarafından desteklenen] Nijerya Hükümeti'nin bu örgütün kuruluşunun arkasında olduğunu biliyor.

 

2. Gayrimeşru İsrail devletine karşı.

 

3. Filistin'e destek için en büyük Kudüs Günü etkinliğini düzenledi.

 

4. ABD hegemonyasına ve müdahaleciliğine karşı.

 

5. Sıradan bir yaşamı var ve yozlaştırılması mümkün değil.

 

6. Nijerya'da Hıristiyanlar, Şiiler ve Sünniler tarafından seviliyor ve sayılıyor.

 

7. Hareketi askeri, ekonomik veya siyasi değil, ideolojik yönelimlere sahip.

 

8. Öğretileri Nijerya çapında derin köklere sahip ve şimdi pek çok Afrika ülkesinde güçlü bir etki yaratıyor.

 

9. Nijerya hükümeti halihazırda onun 3 oğlunu, 2014 yılındaki Filistin yanlısı Kudüs yürüyüşünde öldürdü.  

 

10. 12 Aralık 2015 günü Nijerya hükümeti onun yüzlerce takipçisini öldürdü. Oğlu Hamad Zakzaki'yi öldürdüler. Eşi Zinet'i yaraladılar. Yardımcısını katlettiler. Şeyh'i ellerinden dört kez vurdular ve tutukladılar.

 

11.  “Elinde, Boko Haram'ın üzerine atılacak başka katliamları gerçekleştirecek taşeronların isimlerinin oluşturduğu bir liste vardı.”

 

 “Taşeronların ve katliamı gerçekleştirmesi için onlarla anlaşma yapanların isimlerini biliyoruz, onların kimlikleri bizim için gizli değil. Bu yüzden hayali bir Boko Haram hikayesiyle bizi sindiremezler, bunu gidip aptallara ve cahillere anlatsınlar. Karşılarında öngörü, bilgelik, zeka ve hepsinden önemlisi gerçek din inancı sahibi insanların olduğunu bilmeliler.

 

 “Cumartesi gününden bugüne kadar İslami Hareket üyelerine ve lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'ye yöneltilen vahşi katliam artık kamuoyu için bir sır değil.
Sayısı kesin olarak bilinmeyen çok sayıda kişi, Şeyh'in ikamet ettiği Bakiyyetullah Hüseyniyesi'nde ve yine Zaria'da bulunan Darürrahme'de öldürüldü.
Merkezlerimiz ateşe verildi ve Şeyh Zakzaki'nin ikametgahı da dahil olmak üzere buralar küle döndü. Bu acımasız saldırıda, en önde gelen din adamlarımızdan biri, Kano merkezinin lideri ve hareketin saygın bir yaşlı üyesi olan Şeyh Muhammed Mahmud Turi de, pek çok başka alimle birlikte şehit edildi.  

 

Kadınlar ve çocuklar da Nijerya ordusunun bu barbarca katliamının dışında kalmadı.  

 

Ordunun lider Şeyh İbrahim Zakzaki'nin evine girdiğini ve onu diri olarak tutukladığını duyuyoruz.

 

Nijerya hükümetine ve tüm ilgili taraflara, liderimizin canını ve sağlığını koruma çağrısı yapıyoruz.

 

Nijerya'da barışın merkezinde Şeyh Zakzaki'ni olduğunu herkes bilmelidir. O, Batı Afrika bölgesinde çeşitli grupları ve inançları, birbirini tanıyacak şekilde bir araya getirme çabalarıyla, dolayısıyla da Nijerya'da barışın savunulması çabalarıyla tanınan tek alimdir.  

 

Liderimiz Seyyid İbrahim Zakzaki'ye bir şey olursa bu milletin akıbeti belirsizdir.” ~ Nakafi Saravi

 

 Şeyh İbrahim Zakzaki'ni ölümsüz sözleriyle bitirelim:

 

“Yaşananların nedeni: Yemen'de, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ve Lübnan'da acımasız katliamları kim yapıyor? Buradaki saldırıları yapanlarla aynı kişiler ve biz onları tanıyoruz. Bizi sindiremezler.”

 

 

www.medyasafak.net