İsrail, Hizbullah’a savaş açmaları halinde Esad’ın Tel Aviv’i vuracağını söylüyor

İsrail, Hizbullah’a savaş açmaları halinde Esad’ın Tel Aviv’i vuracağını söylüyor
Siyonist subay, Hizbullah’ın askeri kapasiteleriyle ilgili olarak, Hizbullah’ın 100 binden fazla nokta atışı roketine sahip olduğunu, bunun ise partinin Siyonist topluluğa günde 3 bin roket fırlatmasını mümkün hale getirdiğini söyledi.

 

 

El Menar / El Ahbar

 

 

Üst düzey bir İsrailli subaya göre Hizbullah ve Esad rejimi arasında var olan ve eskiden çıkarların kesişmesi olan ilişki, artık bir savaş ve kader ortaklığına dönüştü.



İsrail'in yanıt almaksızın Lübnan içindeki hedefleri vuracak şekilde angajman kurallarını değiştirmeye çalıştığını, ancak bunun, sınırlardaki askerleri koruma çabasıyla neticelendiğini ekleyen yetkili, "Hizbullah'ın Suriye savaşına müdahalesi, Devlet Başkanı Esad'ı Hizbullah'a her türden oyun değiştirici silah sunmaya ve bu grubu desteklemek üzere savaş alanına girmeye hazır hale getirdi” şeklinde konuştu.

 

İsrailli subay, Hizbullah'a karşı bir savaş başlatmaları durumunda Suriye ordusunun ağır silahlarla Tel Aviv'i vuracağını söyledi.



İsrail'in tahminlerine göre, Golan Tepeleri'ndeki askeri karakolları hedef alan patlamaların arkasında Hizbullah'ın ve Suriye ordusunun olduğunu ekledi.



Siyonist subay, Hizbullah'ın askeri kapasiteleriyle ilgili olarak, Hizbullah'ın 100 binden fazla nokta atışı roketine sahip olduğunu, bunun ise partinin Siyonist topluluğa günde 3 bin roket fırlatmasını mümkün hale getirdiğini söyledi.



İsrailli subay, "Siyonist ordu, Hizbullah savaşçılarının Suriye savaşından elde ettiği askeri deneyim konusunda kaygılı” diye ekledi.

 

medyasafak.com